onsdag den 13. august 2008

Williams nær Grand Canyon den 29. til 31. juli


Grand Canyon fungerer som nationalpark ikke nær så godt som Yosemite. Det er ærlig talt et forvirrende sted. Den film, som man bør se inden man ser stedet, ligger uden for parken, og allerede her skal man være vågen. Men de arbejder vist på sagen og er ved at udvide parkens stisystem, så færre biler kører rundt der.

Vi valgte at tage bilen rundt, og det kan paradoksalt nok godt anbefales. Man kører nemlig meget fra udkigssted til udkigssted - med mindre man tager en tur ned i den 1,6 km dybe kløft, hvilket må være det optimale. Man ender nemlig med at gå rundt og kigge på Grand Canyon, som er breathtaking. 446 km lang og op til 30 km bred. Nede i dybet bugter den muderrøde Colorado-flod sig i hastigt tempo i et forsøg på at grve sig endnu længere ned. De røde farver, som gangerer, nej eksploderer nærmest foran øjnene på én. Det er et surrealistisk syn.

Byen Williams, som vi boede i, skal også have et par ord med på vejen, for det er en skæg lille by med de mærkværdigste butikker, vi nogensinde har besøgt. Den ligger langs Route 66, syd for Grand Canyon.

Ingen kommentarer: