onsdag den 13. august 2008

Oakhurst nær Yosemite den 15. til 17. juli


Vi fik at vide, at overnatning i nationalparker skal bookes tidligt. Vi forsøgte i foråret, men der var der udsolgt i både Grand Canyon og Yosemite. Vi bookede et Comfort Inn hotel en halv times kørsel fra sydindgangen til parken. http://www.comfortinn.com/ires/en-US/html/HotelInfo?hotel=CA937 Det var et godt hotel og så fik vi oplevet en lille amerikansk by. Godt vejr, fuld sol og lavere grader end Las Vegas' ørkenvarme.

Køreturen fra Las Vegas og nordvest på var i sig selv en oplevelse. Ørkenens månelandskab blev langsomt grønnere og grønnere, og byerne blev tættere. Her oplevede vi også togene med omkring 100 vogne efter.

Yosemite er så flot! Absolut et af højdepunkterne på turen. Naturen er overvældende. Vi brugte hele dagen på at køre og gå og klatre rundt i parken. Vi valgte at se Yosemite Falls, Glacier Point og Mariposa Grove. Vi så vandfald, klippevægge, bække, kæmpe redwoodtræer, floder, bjerge... Fordelen ved Yosemite er, at du er midt i naturen, hvor Grand Canyon for de fleste er noget man kigger på.

På vej ud af parken sad vi matte i bilen og halvsov, da bjørneunger krydsede vores vej. Vi var alene på vejen og kunne standse og se ungerne følge bjørnemor ind i skoven. Afstanden var ca. 10 meter. Wauw

Ingen kommentarer: