onsdag den 13. august 2008

På gensyn USA

Vi har kun set en brøkdel af USA. Men hvilken brøkdel! Californien er et herligt sted.

Det overraskede os, at der ikke er mere "solrigt" langs kysten. Stillehavets kolde strømme fra Alaska præger vejret ude ved kysten. Få hundrede meter inde i landet er der varmt og solrigt. Det var dejligt at opleve, så afslappet - casual folk og miljøerne var. Aldrig har jeg set så mange rester fra 60'erne, så mange mænd med langt, gråt hår i en hestehale - og afslappet påklædning.

Naturen skal opleves. Mere er der ikke at sige om det.

Vi fik - uventet - set bjørne, masser af jordegern, søelefanter. Bjørnene så vi i Yosemite, jordegern overalt og søelefanterne lever langs highway 1.

Af mad kan man få alt. Nogle af de bedste måltider fik vi på de mange fiskerestauranter, og fisk koster det samme som oksekød og andet kød. Vi ved ikke, hvordan det er i resten af USA, men for os var det paradoksalt, at alt usundt (kager, chips, slik, fastfood m.v.) næsten ingen penge koster, mens sunde ting som sundt slik, nødder, frugt, grøntsager koster forholdsvist meget. Jeg oplevede at købe 6 æbler og betale omregnet 56 kr. for dem i et varehus. Californien er endda leveringsdygtig i meget frugt og grønt.

Der er larm overalt. Musik som drøner ud i hovedet på dig fra en eller anden højttaler såvel inden- som udendøre. Og der er mange regler, både skrevne og uskrevne, men det fungerer. De store forlystelsesparker med de tusinder af mennesker fungerer uden at man bliver utålmodig...for overalt er der personale ansat til at hjælpe. Der er altid en man kan spørge, hvis man når at spørge, inden de selv har henvendt sig til én.

Vi fik set nogle af de fattigste og nogle af de rigeste. Kontrasterne er enorme. Byerne - naturen. Varmen - kulden. Stikkende sol - klam tåge...

Det bedste, bedste ved turen var oplevelsen af amerikanerne. De er venlige, imødekommende, gæstfrie og smilende. Meget hjælpsomme. Deres absolutte brist er manglende miljøbevidsthed. Forbruget at plastik må være enormt med den brug-og-smid-væk-mentalitet de praktiserer. Hvorfor tage cyklen eller gå, når der er hele 9 vejbaner til din rådighed? Vi kørte 4000 km på vores tur og holdt først i kø, da vi skulle hjem fra Hamborg lufthavn, hvor der kun er to kørebaner på motorvejen. Store, benzinslugende biler. Som turist ser du ikke skilte eller andet, som appellerer dig til at passe på miljøet.

Vi fik badet, travet, solet os, grinet, gispet af overraskelse, måbet, ja, det hele undtagen grædt. Vi fik i den grad "en fælles en på opleveren" - lige som vi havde ønsket. USA kalder i høj grad på et gensyn.

1 kommentar:

Paco Bailac sagde ...

¡¡¡felicidades!!! el coaching es una magnifica herramienta de emancipación....


pacobailacoach.blogspot.com