onsdag den 13. august 2008

San Francisco den 17. til 20. juli


Hot - varmt - køligere - KOLDT, sådan var det at temperaturmæssigt at bevæge sig fra Las Vegas til San Francisco. Vi havde egentligt fint vejr og sol, men især om morgenen/formiddagen, hvor der var tåget føltes det koldt. Om eftermiddagen i solen var det fint nok. Så om aftenen kom kulden igen. Vi tog mange lag tøj på og begav os på byvandring - op og ned af gaderne. San Francisco er speciel. De stejle gader med en hældning på op til 31 grader, sporvognene, chinatown, de victorianske huse...og tågen. Byen gik hen og blev et af mormors højdepunkter på turen.

Vi have booket billetter til Alcatraz et par måneder før (vi kunne ikke booke tidligere), så vi var sikret en tur til fængslet på øen, The Rock. Det kan kun anbefales. Da vi var der var der ingen billetter at få med dags varsel. http://www.alcatrazcruises.com/website/buy-tickets.aspx
Den selfguidede audio tour i fængslet er alle pengene værd, for ellers må vi sige, at det hele står i forfald og er i sig selv blot nogle tomme bygninger. Fængslende udsigt over byen.

Vi fandt hurtigt ud af, at det er en god ide at begynde sin sightseeing ved en attraktion med en introduktionsfilm. Ved Yosemite, Grand Canyon, Alcatraz etc. vises der alle steder en film om historikken og baggrunden.

Golden Gate er...en bro. Den er imponerende for sin tid, og det at den er af jern, men så er det vist også det. Derimod er miljøet og stemningen ved Fisherman´s Wharf oplivede. Her er dufte og trængsel og masser af god mad. Her så vi for første gang retten "Chow chedder", som er et udhullet, rundt brød med fiskesuppe i. Smager godt, siger mormor.

Den ene morgen stod vi tidligt op og kørte direkte til Lombard Street for at køre ned ad de otte hårnålesving på et par hundrede meters vej. Vejen hævdes at være verdens mest snoede. Det var en køretur værd. Senere på dagen kan man holde i kø i en times tid for at køre den korte tur.

S.F. skal opleves til fods. Herlige mennesker. Slående få børn og unge i gadebilledet. Byen får ifølge statistikken også flere og flere singler

Ingen kommentarer: