onsdag den 13. august 2008

Los Angeles den 21. til 24. juli


Efter frisk og kølig luft nord på stod den nu på byferie i L.A. på 7. sal på Wilshire Grand hotel midt i downtown.

Frokosten på vej til L.A. tog vi i Santa Barbara. En flot og renskuret by.

Af alle byens tilbud valgte vi at tage en guided tur til Hollywood, Beverly Hills og Bel Air og se og høre om stjernernes huse. Den diamentrale modsætning til de mange fattige og hjemløse som vi så i San Francisco var stjernernes rigdom her. Store huse (på små grunde) med mange biler i indkørslerne. Det var positivt, at det overhovedet var muligt at se husene. Høje hække mødte vi selvfølgelig flere steder, og Beckhams hus ville vi få bøde for at køre i nærheden af. Turen gik forbi Kodak Teateret (hvor Oscaruddeling sker), de berømte håndaftryk, Rodeo Drive etc.

De to strande, Santa Monica og Venice, skulle selvfølgelig også opleves. Stillehavet skulle sammenlignes med Storebælt og Vesterhavet.

Vi valgte desuden en heldagstur til Universal Studio. Det var en god oplevelse for alle (aldre). Vi lagde hårdt ud med nyeste Simpsons ride, som er en tegnefilm, som vi så i en simulator, og hvor vi kørte i rutsjebane med Simpsons. Teknik i særklasse.

Vi så Shrek som 4D-film, hvilket imponerede mormor.

Vi hørte og så en masse special effects - og ja, det er rigtigt hvad de siger, film bliver aldrig det samme igen efter et besøg i Universal Studio.

L.A. er en flot og ren by - en frygtelig stor by med over 80 mindre byer.
L.A har ikke så høje bygninger som fx New York pga risici for jordskælv. Vi lod mærke til, hvor dybt de går ned, når de bygger, for at sikre mod jordskælv. Vi fandt også ud af, at L.A. kun dækker en fjerdedel af deres vandforbrug. Resten må hentes i resten af Carlifornien og længere omkring.

Ingen kommentarer: